Pedagogisch plan | Inspectierapport GGD

 

Welkom bij Kinderdagverblijf
't Indiaantje!

Kinderdagverblijf ’t Indiaantje is een particulier, kleinschalig en flexibel kinderdagverblijf dat ligt aan de doorgaande weg (N344) tussen Apeldoorn en Deventer aan de rand van Teuge. Achter het kinderdagverblijf (op eigen terrein) is een groot speelbos waar we elke dag veilig buiten kunnen spelen en ontdekken. Hierdoor onderscheiden we ons van alle andere kinderdagverblijven in de omgeving. Daarnaast verzorgen we dagelijks onze kippen samen met de kinderen.

Open deuren beleid
Het kinderdagverblijf bestaat uit 2 verticale groepen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. De stamgroepruimtes hebben elk hun eigen identiteit en uitdagende indeling. Daarnaast hanteren we het open deuren beleid wat inhoudt dat alle kinderen op de eetmomenten in hun eigen stamgroepruimte zitten, en gedurende de andere momenten van de dag in alle groepen mogen spelen of activiteiten doen. Op die manier wordt hun wereld vergroot en kent zowel uw kind als het personeel alle kinderen die komen spelen.

Veilige en prettige leefomgeving
Onze doelstelling is om te zorgen voor een veilige en prettige leefomgeving voor uw kind waarbij hij/zij zich kan ontwikkelen tot een gelukkig en stabiel persoon.

Dagindeling
Bij onze dagindeling proberen we zoveel mogelijk vast te houden aan onderstaande indeling. Aangezien we ook flexibele opvang bieden en kinderen op aanvraag verschillende tijden gebracht en gehaald kunnen worden, zijn dit richtlijnen waarvan we dus kunnen afwijken.

07.30 - 09.00 uur 
De kinderen worden gebracht. De kinderen die al aanwezig zijn, kunnen vrij spelen, een boekje lezen of een puzzel maken.

09.00 - 10.00 uur
Kinderen gaan naar hun eigen stamgroepruimte, waar ze fruit eten en een beker roosvicee drinken.

10.00 - 10.15 uur
Kinderen gaan naar de wc of krijgen een schone luier

10:15 - 11:15 uur
Kinderen gaan buiten in het bos spelen of doen binnen een (georganiseerde) activiteit, zoals dansen/zingen/knutselen.

11.15 - 11.30 uur
Kinderen komen binnen en gaan plassen, handen wassen of ruimen binnen op en gaan plassen en handen wassen.

11:30 - 12:15 uur
We gaan boterham(men) eten en drinken in de eigen stamgroepruimte.

12.15 - 12.30 uur
Klaarmaken om naar bed te gaan.

12.30 - 14.30
Kinderen die moeten slapen liggen in de oranje of gele slaapkamer en kinderen die alleen even moeten rusten, liggen in de groene slaapkamer.

14:30 - 15:00
We gaan een 3+ activiteit doen met de grotere kinderen.

15:00 - 15:30
Kinderen komen uit bed, gaan naar de wc of krijgen een schone luier en eten in hun eigen stamgroepruimte een koekje met drinken.

15:30 - 18:00
Kinderen gaan buiten in het bos of op de stoep spelen. Wanneer het slecht weer is, blijven we binnen spelen. Deze tijd kunnen kinderen opgehaald worden. Jonge kinderen (tot 1 jaar) krijgen nog een groentehapje voordat ze naar huis gaan.

Klik hier om het KDV rapport te downloaden.